Hvordan yder man førstehjælp

Førstehjælp er rigtig godt at kunne, og siden 2006 har det endda været lovpligtigt, at have taget et førstehjælps kursus inden du kan få lov at tage et kørekort.

For at få udstedt et førstehjælpsbevis, skal du dog have deltaget i en faktisk førstehjælpsklasse, og selvom du kan finde mange tips og vejledninger på nettet er det altid bedst, at få en ekspert til at vise dig, hvordan du rent faktisk gør.
Selvom du allerede har kørekort, eller ikke har ambitioner om at få et, er det en god ide at tage et førstehjælpskursus, så du er forberedt hvis der skulle ske en ulykke på din arbejdsplads eller i trafikken. Der er også mange forældre som vælger at tage et spædbarns-førstehjælps kursus.

Som nævnt er det aller bedst at tilmelde sig et faktisk førstehjælpskursus, men imens du venter på, at du kan komme på førstehjælpskursus, findes der en masse online ressourcer du kan benytte dig af. Hvis uheldet er ude, er det dog ikke sikkert at du har tid til, at gå på nettet for at finde den rette guide, så brug hellere lidt tid nu, på at læse noget af det materiale som er tilgængeligt.

På børneulykkesfonden.dk kan du finde materiale til førstehjælp til børn og spædbørn, og her finder du blandt andet information om hvordan du skal forholde dig hvis dit barn udsættes for forgiftning, kvælning, brud, etc.
På Falck.dk kan du også finde en række vejledninger til hvordan du yder førstehjælp og på youtube kan du finde forskellige videoer som viser hvordan du skal give kunstigt åndedræt eller lægger en tilskadekommen i aflåst sideleje.

I denne video kan du for eksempel se hvordan du giver hjertemassage og kunstigt åndedræt:

En hovedregel når det gælder førstehjælp er dog altid, at holde hovedet koldt, ringe efter en ambulance og så forsøge at hjælpe så godt du nu kan. Den værste hjælp du kan give, er slet ingen

Publiceret: