Hvordan laver man kødsovs

Spaghetti med kødsovs er en klassiker i det danske køkken. Mange kalder deres kødsovs for bolognese, selvom sandheden nok er, at den danske kødsovs, langt fra ligner sin italienske fætter.
Især hos børnefamilier er denne ret populær, da den er nem at lave, og så er den smagsmæssigt meget børnevenlig, i hvert fald i sin grundform.

Der findes mange forskellige opskrifter på kødsovs, men grundlæggende for de fleste er, at du skal bruge hakket oksekød, flåede tomater, løg og krydderi.

En grundopskrift på kødsovs, kunne således se sådan ud:

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1spsk tomatpuré
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Hak løg og hvidløg og steg dem derefter bløde. Tilsæt oksekød. Når kødet er brunet, tilsætter du de flåede tomater og tomatpure, og lader din kødsovs simre i 10-15 minutter. Hvis du synes at din kødsovs er for tør, kan du eventuelt tilsætte lidt vand eller bullion. Smag til med salt og peber.

Når du først har styr på grundformen, kan du senere hen eksperimentere med forskellige ingredienser, som for eksempel hakket selleri eller snittede champignoner.
Nogle foretrækker, at tilsætte et par laurbærblade eller en stang kanel, for at give kødsovsen lidt smag, alt imens andre fortrækker tørret basilikum, oregano eller lidt chili.

Hvis du ønsker et lidt grønnere alternativ, kan du eventuelt erstatte en del af kødet med revne gulerødder eller snittet kål. Internettet bugner med forskellige opskrifter på kødsovs, så det er nemt at hente inspiration her, skulle du synes, at din traditonelle kødsovs er lidt for kedelig.

Har du børn i huset, som foretrækker den helt simple grundopskrift, kan du eventuelt tage en lille portion fra, inden du tilsætter grøntsager og krydderier.

Server din kødsovs på spaghetti eller pasta, med friskrevet parmesan ost og et par friske basilikumblade.

Publiceret: