Bøfstegning er en kunstart, som der er mange delte meninger om. Nogle mener for eksempel, at man ikke må salte kødet før end man har stegt det, alt i mens andre lader kødet salte i lang tid og så skyller det overskydende salt af, inden bøffen kommer på panden. Men gældende for alle er nok, at man op til flere gange har forsøgt sig med, at stege et lækkert stykke kød, for så bare at ende op med en tør, kedelig og nærmest uspiselig bøf, frem for den møre og rosa bøf, men drømte om, da man købte kødet.
Hvis du gerne vil eksperimentere lidt med krydderi og stege metoder, så bugner Internettet med forskellige opskrifter på bøffer og masser af gode råd, så det er bare, at prøve sig frem.
Her nedenfor følger nogle tips og tricks til, hvordan du kan stege din bøf, så du opnår et godt bøf resultat.
- Spørg din slagter til råds. Ikke alle stykker kød er ens, og det kan være en god ide, at tage en professionel med på råd, når du køber bøffer.
- Vær ikke bange for kød med fedtmarmoreringer.
- Lad kødet hvile et godt stykke tid ved stuetemperatur, inden du kommer det på panden.
- Pensl kødet med olie, i stedet for at komme olien direkte på panden.
- Krydr dit kød.
- Kom smør på panden. Olien har gode stegeegenskaber, men smørret giver den gode smag.
- Steg ved høj varme, men ikke så høj, at du brænder din bøf på. De fleste vil gerne have en bøf med en god stegeskorpe og en rosa midte. Ikke en sort bøf, som er rå indvendigt.
- Mål hvor tyk din bøf er og bedøm din stegetid ud i fra dette. Hvis din bøf er 3 cm tyk, skal den hav 3 minutter på hver side.
- Lad bøffen hvile det samme antal minutter du har stegt den, inden servering.