Hvordan strikker man på rundpind

At strikke er blevet mere og mere populært i de seneste år, og hvor dette tidligere var en hobby, som syntes forbeholdt bedstemødre, er strikning nu blevet allemands eje.
Forskning tyder også på, at strikning har en positiv indvirkning på ens mentale helbred, da det kan hjælpe til, at nedsætte stress.
For nogle handler det, at strikke mest af alt om, at komme lidt ned i gear, og de er ikke synderligt optagede af, hvad slutresultatet bliver.
For andre handler det i høj grad om, hvad det endelige produkt er, og også om de succesoplevelser, som følger med, når man sidder med sit første sæt sokker eller sjal i brombær strik.

Alt efter hvad du vil strikke, skal du vælge det rette garn og de rette pinde. Hvis du for eksempel vil strikke en hue, så skal du have fat i et par rundpinde. Rundpinde er strikkepinde, som hænger sammen ved hjælp af en tyk nylonsnor. Hvis du er i tvivl om hvilke størrelse rundpind du skal bruge til netop dit strikkeprojekt, så kan du spørge din lokale garnbutik til råds. De kan også hjælpe dig med, at finde det helt rigtige garn, og også hvor meget af det du skal bruge.

At strikke på rundpinde, er ligesom at strikke på almindelige strikkepinde. Du starter med at slå masker op som normalt, og når du har det ønskede antal masker, så går du i gang med at strikke. Sørg for, at du ikke får snoet, den første række af masker, da det kan give dig problemer senere hen.
I denne video kan du se hvordan

Nogle foretrækker også, at bruge rundpinde til, at strikke sokker, i stedet for de traditionelle stømpepinde. I dette tilfælde, skal du bruge en teknik, som hedder Magic Loop.
Du kan finde en instruktion til hvordan du gør her

Rundpinde kan ikke kun bruges til, at strikke rundt. Du kan også bruge dem til projekter, med mange masker, hvor almindelige strikkepinde, måske ikke helt slår til, som for eksempel et sjal eller

Publiceret: