Hvordan får man hvidere tænder

Den nemmeste vej til et sundt og hvidt smil, er en god tandhygiejne. Det vil sige, at du skal børste dine tænder mindst to gange om dagen, gerne med en god elektrisk tandbørste, og også huske at bruge tandtråd.
Derudover skal du også huske at besøge din tandlæge regelmæssigt.

Et godt første skridt henimod hvidere tænder, er dog at undgå, at få misfarvede tænder til at starte med. Rygning, kaffe, the og rødvin er store syndere her. Og alle særligt farverige fødevarer, som bær og frugtjuicer, har potentiale til, at misfarve dine tænder.
Når du har spist eller drukket noget meget syreholdigt eller farverigt, er det en god skylle munden med vand efterfølgende, så tænderne ikke tager mere skade en højst nødvendigt. Hvis du har spist eller drukket noget med meget syre, som for eksempel citrusfrugter eller sodavand, kan du også efterfølgende spise et stykke ost eller drikke lidt mælk, som er med til at neutralisere syren.
Du må ikke gå i gang med tandbørsten umiddelbart efter at du har spist, da emaljen bliver blød når du spiser, og derfor kan tage skade af tandbørstning.

Hvis dine tænder er blevet misfarvede, så findes der forskellige råd du kan følge.
Nogle mener, at jordbær kan være vejen til hvidere tænder. Andre bruger appelsinskal. Men både jordbær og appelsin er meget syreholdige og kan altså i det lange løb skade dine tænder. Der findes også forskellige tandpaster som lover hvidere smil, og især dem som er udviklet til rygere, skulle være særligt effektive. Du kan også vælge at få foretaget en tandblegning. Dette kan du enten gøre derhjemme, efter nøje instruktion fra din tandlæge, eller få gjort ved tandlægen.
I alle tilfælde er det bedst at spørge din tandlæge til råds. Han eller hun kender dine tænder, og ved hvilken løsning, som er bedst for dig.

Publiceret: