Hvordan træner man inderlår

I det følgende vil vi se nærmere på hvordan man træner inderlårene, hvad det i det hele taget er for en muskelgruppe, samt hvilken funktion de har.

 

Muskelgruppen

Muskelgruppen er i sagens natur på indersiden af låret. Det er 5 forskellige muskler, som samarbejder med at føre benet indad (adduktion). Desuden medvirker de også til bøjning og strækning (fleksion og ekstension) i hofteleddet. De udspringer alle omkring skambenet og bækkenbunden, og hæfter alle på indersiden af den store lårbensknogle (femur). Det er derfor af yderste vigtighed at vi husker at spænde mavemusklerne og især musklerne i bækkenbunden, når vi træner disse muskler.

 

Hvordan inderlår trænes

Da inderlårene fører benet indad, men også virker ved bøjning og strækning af låret, vil de fleste øvelser hvor benene er inkluderet også påvirke inderlår.
Du kan træner musklerne mere specifikt, er der også mange måder. Du kan bruge en træningselastik, en træningsbold, eller din egen kropsvægt.

 

Træn inderlår med elastik

Med en elastik lægger du modstand på bevægelsen ind mod midten, husk at du træner begge ben samtidig. Det ben du bevæger træner du musklerne aktivt, mens du træner stabilitet og balance i det andet ben. Husk altid med træning for inderlår, at forspænde mavemusklerne og musklerne i bækkenbunden, da det vil give en rigtig god ekstraeffekt til disse områder. Udfør øvelserne forholdsvist langsomt, balanceret og kontrolleret, da dette vil give en bedre effekt af muskelfibrene og samtidigt styrke din holdning, balance og koordination.

Her er et mere generelt elastikprogram til inspiration

 

Træn inderlår med bold

Der er mange gode øvelser, både med store og små træningsbolde hvor du får inderlårene med. Generelt kan siges om boldøvelser at de styrker balancen, og dermed hvordan musklerne fungerer i samspil, både med andre muskler og med vores sansesystem.

En meget enkelt øvelse er hvor du ligge på ryggen og løfter dine strakte op og ned (husk at forspænde mave og bækkenbund), hvor du holder en bold fast mellem dine fødder eller lår. Denne øvelse giver statisk styrke til inderlårene, det vil sige det styrker deres evne til at være udholdende.
Der er flere øvelser til inspiration her

 

Træn inderlår med kropsvægt

Øvelser med kropsvægten har den fordel at vi altid har vores krop med os, så det er enkelt og nemt at finde plads og flette øvelser ind i hverdagen.
Der er nogle øvelser til inspiration her
Men vær kreativ og find dine egen øvelser, når du véd hvor muskelgruppen sidder og hvordan den virker kan du nemt indpasse det til din hverdag og dine omgivelser.

 

I øvrigt

Hvis du gerne vil tabe dig på inderlår, så husk at det mere handler om generel træning og opbygning af kroppen, samt generel at se på din kost og livsstil. Før i tiden talte man om punktslankning, at man kunne opnå en slankeeffekt på specifikke steder, ved at træner dér, for eksempel mave eller inderlår. Men kroppen lagrer fedtdepoter bestemte steder, for mænd mere på maven, og for kvinder mere baller og lår. Hvis vi derfor ønsker at stramme op og/eller at slanke os, er det nødvendigt med en generel indsats, og en kontinuerlig ændring af livsstilen.

Det er også derfor at du skal ha’ dig selv med i det. Du kan måske tvinge dig til at spise på en bestemt måde, eller lave et bestemt træningsprogram, for en periode – men for at skabe virkelige ændringer, er du nødt til at finde den motivation som varer ved. Forvent langsomme og vedvarende ændringer, og sæt intensiteten derefter. Mirakelkure, hvor du taber dig hurtigt, har det at vende tilbage til status quo ligeså hurtigt igen, når du ikke mere kan holde til det strenge program.

Langsomt og kontinuerligt er vejen. God fornøjelse!

Publiceret: