Hvordan tjener man penge

Med mindre vi er selvforsynende, har vi alle brug for penge i den her verden. Penge blev oprindeligt skabt som et byttemiddel, hvor en mønt med en bestemt værdi kunne byttes for varer af den samme værdi.

Med tiden er pengesystemet blevet mere og mere komplekst, hvor det sjældent er helt gennemskueligt hvordan pengestrømmen cirkulerer mellem banker, stater og anonyme storinvestorer.

Mange har en drøm om at blive rige, enten online eller ved at vinde i lotto eller et andet spil. Vi vil her se på nogle måder at tjene penge på, og også se på nogle af de myter som er omkring dette.

 

Hvordan man tjener penge online

Hvis du googler dette enten på dansk eller engelsk (’make money online’), vil du få tusindvis af fristende tilbud, som lover guld og grønne skove – hvor du kan tjene formuer, enten ved at sælge et eller andet, eller udfylde spørgeskemaer. Her er det vigtigt at være kritisk, hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det med sikkerhed også for godt til at være sandt. Der er meget svindel derude, så pas på!

Der findes steder hvor du kan finde et regulært arbejde online, men som med alt andet arbejde kræver dette at du har noget at tilbyde en arbejdsgiver. Tænk over dine evner, dine kvalifikationer, dit kreative potentiale og byd ind med dette. Jobbene er freelance, projekter som løber i kortere eller længere tid, anerkendte steder er for eksempel: elance.com, ratracerebellion.com og flexjobs.com – men husk dette er ingen genvej til rigdom, og du vil sandsynligvis kunne tjene mere ved et regulært job i Danmark, da vores lønniveau (og tilsvarende prisniveau) er højt.

Hvis har teknisk flair og forståelse for programmering, at skabe hjemmesider og ikke mindst at skabe trafik til disse, vil der være masser af kreative udfordringer derude.
Hvis du kan skabe din egen hjemmeside og generere trafik, kan du tjene penge på at sælge plads til annoncører med videre.

 

Spil

Der findes mange steder du kan spille, lige fra den lokale kiosk til et væld af online steder. Du kan spille på alt lige fra lotto, over sportskampe af alle kategorier, til kønnet af eventuel royal baby, eller resultatet af et folketingsvalg.

Der findes solstrålehistorier, hvor personer vinder store formuer på en enkelt lottorække, og disse historier får også vores opmærksomhed, fordi det er en drøm næsten alle deler. Til gengæld ser vi ikke alle de millioner af mennesker som spiller uge efter uge, og måske vinder lidt engang imellem, men stort set taber i det lange løb. På den måde bliver lotto nærmest som en ekstra skat.

Hvis du spiller hos bookmakerne, kan du også være sikker på at de véd hvordan deres odds skal sættes. De har en god fortjeneste. Dette betyder ikke at du ikke kan vinde, men du er nødt til at have noget indsigt, og være tålmodig.
Før gerne regnskab, på den måde kan du se om du virkelig vinder.

 

Find din egen vej

Mange danskere arbejder som lønmodtagere. Måske kunne du på en eller anden måde blive iværksætter og starte dit eget firma. Tænk stort og tænk kreativt. Se ærligt på dig selv, hvad du har at byde ind med, og hvad du eventuelt kunne se dig tilbyde, både i forhold til privatpersoner og i forhold til firmaer.

Se for eksempel her for yderligere hjælp

 

Aktier

De fleste vil måske spørge deres bankrådgiver om råd. Det kan også være en god idé, men det er altid vigtigt at huske at din bank også er en forretning. Selvfølgelig vil de gerne hjælpe dig med at styrke din økonomi, men de har måske også andre ting at tage hensyn til. Da aktierne begyndte at styrtdykke tilbage i 2010 var der mange som tabte store summer, også til dels fordi de havde modtaget rådgivning som måske ikke var helt uvildig fra deres bank, for ikke at sige direkte vildledende.

Det er derfor vigtigt at søge oplysninger og rådgivning fra flere forskellige kilder, din bank er ét sted, du kan også søge på nettet, hvor der er forskellige fora mv., f.eks. er Euroinvestor et online sted hvor du kan få rådgivning om hvordan man køber aktier og hvilke man køber.
Men husk at få rådgivning fra flere forskellige steder, sammenlign informationerne og træf dine egne beslutninger.

Du kan enten finde en online portal, vær sikker på at det er en godkendt og anerkendt hjemmeside, eller du kan gøre det gennem din bank, i begge tilfælde er der gebyrer. Et godt sted for aktier er Nordnet.

 

I øvrigt

Dette er blot nogle metoder til hvordan du kan tjene penge. Vær kreativ, kombinér og find din egen vej. Husk at ingenting kommer fra ingenting. Hvis du forventer at blive rig ved at sidde og udfylde spørgeskemaer vil du helt sikkert blive skuffet og eventuelt narret. Hvis du beslutter dig for at gøre en ærlig og dedikeret indsats, hvor du kritisk sorterer mellem sandhed og løgn, vil døre åbne sig for dig.

Husk også at penge i sig selv ikke har nogen værdi, værdien ligger i hvordan vi anvender pengene og hvilke værdier vi får til at vokse og gro.

God fornøjelse!

Publiceret: