Hvordan tjekker man skat

Hvert år i marts er din årsopgørelse klar. På denne kan du tjekke om du har betalt for meget eller for lidt i skat i løbet af det foregående år. Du kan tjekke din skat på skat.dk ved at logge ind med dit NemId.

For at være sikker på, at du ikke får en ubehagelig overraskelse i marts måned, er det en god ide, at løbende opdatere din årsopgørelse med oplsyninger, som har indflydelse på din trækprocent og dit skattefradrag.
Din trækprocent og dit skattefradag, bliver automatisk udregnet på baggrund af oplysninger fra din arbejdsgiver, bank, osv, men der er oplysninger, som du selv skal indberette.

Når året er slut samler Skat alle dine oplysninger, og beregner om du har betalt for meget eller for lidt. Hvis du har mistanke om at du har betalt for lidt, er det en god ide, at prøve at regne ud, præcist hvor meget du skylder i skat, så tidligt som muligt. Der er en lommeregner på Skat.dk, som kan hjælpe dig med dette.
Hvis du har restskat, altså skylder penge, begynder Skat nemlig allerede at lægge renter til din gæld i januar måned, også selvom du først modtager din endelige årsopgoerelse i marts. Så det er en god ide at få afviklet denne gæld så hurtigt som muligt.

Hvis du skylder penge til Skat kan du enten vælge at betale hele beløbet tilbage ad en omgang eller afbetale det i rater. Du kan også, hvis beløbet er under 19.215 kr. (pr. 2014), vælge at få beløbet indberegnet i din skat for det kommende år. Det vil sige at dit årlige fradrag sættes ned. Dette giver et mindre økonomisk råderum, i det kommende år, men omvendt kan det være en bedre løsning, hvis ikke man lige har den sum penge man skylder. Men husk at der stadig lægges renter til din gæld.

Når du tjekker din årsopgørelse er det vigtigt, at notere sig om Skat har fået alle relevante oplysninger med, da dette kan gøre udslaget for, om du har restskat eller skal have penge tilbage fra Skat.

Publiceret: