Hvordan tjekker man RKI

RKI står for Ribers Kredit Information, og er et register over dårlige betalere. Det vil sige, at du kan ende med, at få dit navn i RKI, hvis ikke du betaler dine regninger til tiden. Det er de virksomheder du skylder penge, som registrerer dig i RKI, og de kan indberette dig, allerede efter den første rykker er sendt ud.

Man kan sige at RKI har to funktioner. På den ene side, kan truslen om at ende i RKI fungere, som et encitament til at få betalt sine regninger til tiden og på den anden side, er det for forretningsdrivende en mulighed for, at sikre sig, at de ikke handler med kunder, som højst sandsynligt kommer til at have vanskeligt ved, at betale for sit køb. Dette gælder især for forretninger, som lader sine kunder købe produkter på afbetaling.

Hvis du havner i RKI er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt får afviklet den gæld som du er registreret med, for så længe du er registreret i RKI, kan det være vanskeligt at tage et lån eller købe på afbetaling. Omvendt kan man selvfølgelig argumentere for, at det kan være en god ide at forblive registreret, indtil man har fået sine pengesager i orden, så man ikke kan gældsætte sig yderligere.

Dit navn bliver ikke slettet fra RKI, før end at der gået fem år, eller din gæld er helt tilbagebetalt. Dette gælder også selvom en afbetalingsordning er sat i stand.
Hvis du er endt i RKI vil du blive oplyst herom. Hvis du ved, at du er blevet registreret kan du tjekke din status ved at gå ind på www.dininfo.dk. Her kan du se hvem som har registreret dig, som dårlig betaler og hvor meget du skylder dem.

Hvis du vil have yderligere vejledning om hvordan du tjekker RKI og hvordan du skal forholde dig hvis du er endt i RKI eller hos Debitor Registret, som er et tilsvarende register, så kan du kontakte

Publiceret: