Hvordan tager man et screenshot

Et screenshot er et billede af din skærm, det kan være meget praktisk at tage, for eksempel ved bestemte fejlmeldinger, eller hvis du har brug for at vise, eller dokumentere, hvad du er i gang med lige netop nu. Vi vil her se på hvordan du tager et screenshot, både i Windows, og på din tablet eller smartphone, uanset om det er android eller Apple.

 

Windows

På tastaturet er der en Print Screen knap (PrtSc, PrtScn eller PrtScrn), knappen findes enten ovenover eller ved siden af funktionsknapperne (F1, F2, osv.), du trykker ganske enkelt på denne knap, hvorefter systemet tager et øjebliksbillede af skærmen. Normalt får du ingen meddelelse om at billedet tages, så bliv ikke forvirret hvis det virker som om ingenting sker. Herefter kan du åbne ’Paint’ eller et andet program som kan behandle billeder, når du har åbnet programmet kan du vælge kommandoen ’sæt-ind’/’paste’, hvorefter du vil se dit screenshot. Nu kan du gemme det, på samme måde som du ville gemme ethvert andet dokument.

Hvis kun ønsker et screenshot af det program som du aktuelt har åbent (for eksempel på grund af en fejlmeddelelse som du gerne vil sende videre), trykker du ganske enkelt på ’Alt’-knappen samtidig med ’Prt Scrn’-knappen. Herefter åbner du billedet på samme måde som beskrevet ovenfor.

 

Mac OS X

Fuldt screenshot:

  1. Tryk Command-Shift-3
  2. Dit screenshot bliver taget og gemt som en fil på dit desktop.

Delvist screenshot:

  1. Tryk Command-Shift-4, træk herefter markøren til det ønskede område.
  2. Hold museknappen nede og slip tastatur-knapperne.
  3. Når du ønsker dit screenshot bliver taget, slip museknappen.
  4. Dit screenshot bliver taget og gemt som en fil på dit desktop.

 

Android

Hvis systemet er 4.0 (Ice cream Sandwich), eller nyere: Tryk ’volume ned’-knappen samtidig med power-knappen, og hold dem nede i et sekund. Herefter kan du finde dit screenshot i dit galleri.

Nogle telefoner med ældre versioner af android har stadig funktionen, ellers kan du installere en app, som for eksempel Screenshot UX.

 

iPhone

  1. Navigér til den ønskede skærm.
  2. Press og hold home-knappen nede (den store runde centerknap).
  3. Tryk og slip sleep-knappen (øverste højre hjørne af telefonen) – du skulle nu høre en kameralyd.
  4. Slip home-knappen.

Herefter skulle du kunne finde dit screenshot i fotoalbummet.

 

 

 

Publiceret: