Hvordan skriver man et læserbrev

Der er som sådan ikke nogle regler for hvordan man skriver et læserbrev, men det er en god ide at undersøge hvilken type læserbreve den avis eller hjemmeside, som du gerne vil sende et læserbrev til, typisk trykker eller lægger online.

De fleste danske aviser har for eksempel et segment af læsere de oftest henvender sig til. Det betyder, at deres læsere ofte deler de samme værdier, har den samme uddannelsesmæssige baggrund og ofte bor de også i den samme del af landet.

Hvis du vil skrive et læserbrev skal du altså se på, hvad det er du gerne vil skrive om, som det første. Hvis dit læserbrev handler om noget, som er sket i dit lokalområde, og som mange derfor vil have svært ved at sætte sig ind, hvis ikke de lige bor i samme by som dig, så skal du nok målrette dit læserbrev imod den lokale avis.
Hvis dit læserbrev derimod handler om noget som er mere værdibaseret, som for eksempel politik, kan du sagtens indsende det til en af de landsdækkende medier.

Det næste du skal se på er tonen i det medie, hvor du gerne vil have at dit læserbrev bliver bragt. Læs tidligere bragte læserbreve og de kommentarer de har fået. På denne måde får du en rigtig god ide om hvordan du skal skrive og vinkle dit læserbrev. Du får også en god indsigt i hvilke type respons du eventuelt vil få og når du skriver et læserbrev, skal du også gøre dig klart inden, hvad du egentlig ønsker at opnå.

Hvis dit mål er at skabe en debat, skal du også være forberedt på at indgå i debatten når dit læserbrev er blevet bragt, og du skal være forberedt på, at ikke alle vil være enige i dine betragtninger.

Kig på de forskellige medier og eventuelt deres debatsider. Når du har fundet det medie, du ønsker skal trykke netop dit læserbrev og når du har skrevet dette, kan du gå ind på deres hjemmeside og se hvordan du indsender dit læserbrev. De fleste medier har en debat-side, som du kan indsende dit brev til.

Publiceret: