Hvordan skriver man en opsigelse

Mange mennesker vil gerne vide hvordan man skriver en god ansøgning til en stilling, for at få sig selv præsenteret på bedste vis. Men måske er det lige så vigtigt at du skriver en god opsigelse, hvis du af den ene eller anden årsag ønsker at forlade din stilling.

 

Hvorfor skrive en opsigelse?

Hvis du sætter dig ned for at begynde at sætte ord på dine tanker, så giver du dig selv muligheden for at reflektere. Du giver dig selv tid til at overveje – og få klarhed i skrift – dine bevæggrunde for din opsigelse.

Hvis du møder disse mennesker igen i den ene eller anden sammenhæng, så har du sagt farvel på en voksen og afbalanceret måde. Hvis du kan undgå det, er det aldrig en god idé at brænde nogen broer bag dig. Gode tanker og overvejelser kommer aldrig dårligt tilbage.

Selvom du måske aldrig ser de mennesker igen, er det stadig en god idé at skrive en opsigelse. Du kan lære noget om dig selv, dine refleksioner, hvad der motiverer dig og hvordan du træffer dine beslutninger. Du giver også din (tidligere) arbejdsplads en mulighed for at lære noget, hvis de på den ene eller anden måde ikke har været fair overfor dig, eller ikke har set dit sande potentiale, så er det nu du har chancen for at fortælle det. Måske vil de lytte og måske ikke, men på den måde har de i hvert fald muligheden.

 

Hvad bør en opsigelse indeholde, og hvordan skrives den?

Som nævnt i ovenstående afsnit, så er det din mulighed for at dele dine refleksioner omkring hvorfor du forlader stedet. Vær ærlig og respektfuld. Skriv først en kladde, hvor du lader det hele komme ud som det er, hvis der er følelser i klemme, steder hvor du har følt dig dårligt eller uretfærdigt behandlet så skriv det. Når du er færdig med denne kladde, så læs den omhyggeligt igennem. Skriv den nu igen, sørg stadig for at få det hele med, men gør det nu på en måde der viser og forventer gensidig respekt. Respekt og en forståelse for at vi alle er mennesker, og vi all er her for at lære. Hvis du ikke er for dømmende, men mere observerende og ærlig, giver du dem en mulighed for bedre at tage det skrevne ind, og vokse ud fra det for at blive en bedre arbejdsplads i fremtiden for den næste medarbejder. Fordømmelse og beskyldning vil bare få dem til at gå i forsvar. Husk dette når du skriver en opsigelse. Ærlighed og respekt.

Publiceret: