Hvordan rejser man til USA

USA er for mange det forjættede land. Det er landet med vidtstrakte motorveje og kæmpe burgere. Mulighedernes land, hvor alle kan få succes, men hvor rigtig mange også fejler i jagten på den amerikanske drøm. Det er et land indhyllet i myter, og mange europære har et had/kærligheds forhold til USA.

For mange handler drømmen om at besøge USA, om enten et klassisk ‘road-trip’ langs den amerikanske vestkyst eller ned ad Route 66 eller en tur New York. I disse dage hvor flere og flere flyselskaber har direkte og billige flyvninger til især New York, er det blevet lettere at få opfyldt drømmen.

Inden du rejser til USA er der dog nogle ting du skal have styr på. Helt grundlæggende behøver du som turist i USA ikke et visum, men du skal forhåndsgodkendes inden du kan få lov at rejse ind i landet.
Hvis du skal på et længere arbejds- eller studieophold, er der andre regler. Tjek den amerikanske ambassades hjemmeside i god tid og sørg for, at du har helt styr på dit visum inden du rejser. I mange tilfælde, vil du blive bedt om, at møde op på ambassaden til et interview.

Rejser du som helt almindelig turist skal du, minimum 72 timer inden afrejse, have en ESTA godkendelse og denne får du lavet online. En ESTA koster omkring 100 kr. Den sikreste måde at registrere dig på, er ved at gå til ESTAs hjemmeside, via den amerikanske ambassades hjemmeside.

Derudover skal du udfylde en APIS, som fortæller de amerikanske myndigheder hvor du planlægger at opholde dig under din rejse i USA. Planlægger du et ‘road-trip’ og kommer du derfor ikke til at bo på en fast adresse i mens du er i landet, kan du eventuelt notere det hotel eller hostel, du skal bo på den første nat. Tjek eventuelt med dit rejseselskab og se om de kan hjælpe dig.
Nogle selskaber lader dig udfylde en APIS online inden afrejse.

Du skal også registrere dit pas hos dit flyselskab, minimum 72 timer inden afrejse. Sikrer dig at de oplysninger du registrerer er helt i overensstemmelse med det der står i dit pas. Spring ikke dit mellemnavn over og dobbelttjek at alt er korrekt inden du trykker gem.

I denne artikel kan du finde flere tip & tricks, som sikrer dig, at du ikke bliver afvist, netop som du står ved dørtærsklen til drømmen om USA.
Tjek også Udenrigsministeriets retningsliner for at rejse til USA, da der kan være særlige forhold,

Publiceret: