Hvordan laver man sushi



Sushi er en enormt populær spise i disse dage. Mange spiser sushi, som en luksus take away. Men sushi er ikke så vanskeligt at lave hjemme som du måske skulle tro.

 

Sådan laver du sushi

Før du går i gang er det dog vigtigt, at du har de rette ingredienser. For det første skal du bruge sushi ris. Sushi ris er mere klistrede end normale ris, og dette er vigtigt for at holde sammen på dine nigiri eller sushi-ruller.

Hvis du vil lave nigiri skal du have fat i din lokale fiskehandler. Her kan de guide dig til hvilken type fisk der er bedst at bruge, og hvordan du skal varetage denne inden du serverer nigiri for dine gæster.
De fleste vælger dog at starte ud med at lave sushi ruller. Her kan du vælge at bruge frisk fisk, men du kan også bruge rejer, krebsehaler, tun i lage eller røget laks. Egentlig er det kun fantasien som sætter grænser for dine forskellige kombinationer.

Du kan også vælge at lave en ren vegetar udgave, med for eksempel avocado og agurk.

Når du skal lave dine sushi ruller er det vigtigt at du har en bambus måtte til at rulle med. De fleste begynder pakker, har en sådan inkluderet.
De fleste sushi ruller laves med tang, men du kan også lave dem uden, men tangen hjælper til at holder fast på risen.

Hvis du vælger at lave en tangrulle skal du først lægge en tangplade på din bambus måtte. Herefter fordeler du dine sushi ris i et jævnt lag. Det kan være en fordel at lade en centimer eller to være fri for ris i den ende af tangpladen du ruller hen imod. Når du har fordelt risen lægger du det ønskede fyld på. Pas på at du ikke kommer for meget fyld i, da det kan være vanskeligt at lukke rullen.
Fyldet skal lægges vandret. Altså sådan, at du ikke knækker fyldet når du går i gang med at rulle sushien.
Placer fyldet ca. 3 centimeter, fra den kant du ruller fra. Placer ikke fyldet ovenpå hinanden, læg det hellere ved siden af hinanden.

Nu er du klar til at begynde at rulle din sushi.
Tag dig god tid og sørg for at du ruller så jævnt som muligt. Hvis du har lagt fyldet til kanten, og passer på at du ikke strammer grebet for meget om enderne, skulle du gerne ende med en ensartet rulle. Det kan være en fordel at fugte fingrene med lidt vand til sidst, når du skal lukke rullen.

Når du har din rulle, er det bare at skære den i ensartede skiver, ca. 3-5 cm tykke. Nu er du klar til at servere dine små mesterværker med lidt soya og wasabi. Bon Appetit.

Del 2:

Publiceret: