Hvordan laver man marcipan



Ingen jul uden konfekt. Og ingen konfekt uden marcipan.
De fleste køber deres marcipan i det lokale supermarked. Det er nemt og ligetil. Men det er det faktisk også, at lave sin egen marcipan.
Der findes et væld af opskrifter, men fælles for dem alle er at du skal bruge meget få ingredienser og en masse mandler.

Denne opskrift fra Brødrene Price bruger:

  • 250g mandler
  • 3-4 spsk pasteauriseret æggehvide
  • 175g sigtet og flormelis.

Før du går i gang med at lave marcipan skal du sikre dig, at du har en blender eller foodprocesser som er stærk nok til at male dine mandler helt, helt fint, det kan nemlig vaere lidt hårdt for nogle maskiner.

Inden du kommer dine mandler i blenderen skal de smuttes, det vil sige at skallen skal tages af ved hjælp af varmt vand. Dette gøres lettest ved at først lægge mandlerne i en skål. Kog vand nok til at kunne dække mandlerne. Hæld vandet over mandlerne og lad dem ligge heri indtil skallen begynder at løsne sig fra selve mandlen.
Hæld vandet fra og lad mandlerne køle af. For at smutte mandlen skal du nu klemme mandlen ud af skallen. Det er forholdsvis nemt, men mandlerne er rimelig glatte, så pas på at du ikke skyder dem rundt i hele køkkenet.

Kom nu de smuttede mandler i blenderen og mal dem helt fint.
Hæld de malede mandler i en skål og tilsæt æggehvider og flormelis. Og ælt massen sammen, til den har den helt rette marcipan konsistens.
Læg eventuelt ud med kun, at tilsætte 3spsk æggehvide. Hvis massen er for tør kan du tilsætte resten. I nogle tilfælde kan det ske at du skal tilsætte mere æggehvide en hvad opskriften foreskriver.

Nu har du din egen lækre hjemmelavede marcipan og skal bare beslutte dig for, om din konfekt skal rulles med nougat, dyppes i chokolade, formes som en gris eller hvad end dit hjerte begærer.

Publiceret: