Hvordan laver man julestjerner

Det er jul og huset skal pyntes med alverdens former for julepynt. Det nemmeste er selvfølgelig, at gå ud og købe lige præcis den slags pynt du gerne vil have, men de fleste synes det er rigtig hyggeligt at sætte sig ned og bruge lidt tid på, at lave sit eget pynt sammen med venner og familie, måske med et glas gløgg og et par æbleskiver, som trofaste følgesvende.

Der findes et væld af forskellige slags pynt at give sig i kast med, og julestjernen er måske en af de mest frustrerende former for julepynt, at forsøge sig med. I modsætning til hjerter og kræmmerhuse, som man som oftest kan gennemskue teknikken bag, ved blot at se lidt nærmere på det endelige resultat, kan det med julestjerner nemlig være vanskeligt at lure teknikken bag, ved blot at se på de julestjerner andre har lavet.
Med julestjerner gælder det om, at vide præcis hvordan man gør, og så i øvrigt holde tungen lige i munden, imens man fletter dem.

Men før du overhovedet går i gang, skal du have de rette materialer. Man kan selvfølgelig vælge at klippe sine egen julestjernestrimler, men i langt de fleste hobbyforretninger kan du købe færdige julestjernestrimler og disse har den fordel at de er skåret helt lige, hvilket gør flette processen en del nemmere. Udover dine strimler skal du bruge en saks, men det er også alt du behøver.
Når du køber julestjerne strimler følger der ofte en instruktion med på hvordan man laver sin julestjerne. Det er dog en rigtig god ide, at få nogen som allerede ved hvordan man laver julestjerner, til at vise dig hvordan man gør. Du kan eventuelt bede dem om, at hjælpe dig skridt for skridt, sådan at du ikke riskerer, at lave en fejl, som betyder, at du bliver nødt til, at starte forfra.

Tålmodighed er din bedste ven, når du skal lære at lave julestjerner.

Har du ikke nogen til at vise dig hvordan du gør, er det en rigtig god ide, at finde en instruktionsvideo, som kan vise dig præcis hvordan du gør, skridt for skridt.

Denne video kan hjælpe dig godt i gang

Publiceret: