Hvordan laver man hjemmelavede bolcher

Mange vil gerne eksperimentere med, at lave sit eget slik og bolcher kan være et godt sted at starte, både fordi de holder sig længe, og fordi det ikke behøver, at tage særligt lang tid, at få lavet en ret stor portion.
Mange vil også rigtig gerne lave slik sammen med deres børn, og man kan sagtens lave bolcher sammen, men da en del af produktionen kræver, at man arbejder med en sukkermasse som er omkring 160 grader varm, kan det være en god ide, at holde små hænder væk fra bolchemassen, indtil den er klar til, at blive rullet ud.

Hvis du gerne vil lave hjemmelavede bolcher, men aldrig har gjort det før, eller er i tvivl om hvilke slags bolcher du godt kunne tænke dig at lave, kan det være en god ide, at købe en færdig pakke med ingredienser. Du kan finde dem i de fleste hobbyforretninger, og Bolsjehuset.dk har også en masse forskellige slags at vælge i mellem. Bolsjehuset.dk har også en youtube kanal hvor de guider dig igennem bolcheproduktion. Baade fra den helt simple slags og til de mere avancerede, med indlagte mønstre.

Men alle bolcher starter med med en grundmasse. Denne opskrift bruger:

  • 1,25 dl vand
  • 5 dl sukker
  • 1,5 dl druesukker

Derudover skal du bruge en gryde, som ikke må være af aluminium, et termometer, et bolchevæv, lidt madolie til at smøre dit bolchevæv med og to bolcheskrabere.

Alle ingredienser hældes i gryden og skal derefter koges op for fuldt blus. Når massen når 140 grader, skal du røre rundt i massen, så varmen fordeler sig. Når massen rammer 162 grader, skal massen hældes ud på dit smurte bolchevæv.

Bolsjehuset anbefaler, at man har alle ingredienser klar inden man går i gang med kogningen. Det vil altså sige, at du skal have de smags- og farvestoffer som din bolcheopskrift foreskriver klar, inden du går i gang med at koge din bolchemasse.

Når du har hældt massen ud paa dit væv, tilsætter du farve og begynder at ælte din masse med dine skrabere. Derefter tilsætter du smagsstoffer og ælter videre. Efter noget tid, skal du begynde at folde bolchemassen ved hjælp af vævet. Når din masse er tilpas æltet og kølet ned, kan du begynde at rulle og klippe dine hjemmelavede bolcher.

Denne video fra Bolsjehuset.dk viser dig trin for trin hvordan du laver lakridsbolcher.

 

Publiceret: