Hvordan laver man guacamole



Står middagen på tortillas eller tacos, eller skal du bare forkæle dig selv eller dine gæster med en omgang nachos, så er guacamole, for mange en uundværlig ingrediens.
Med sin friske smag og cremede konistens, er guacomole, for mange den perfekte følgesvend til den ofte stærke mexikanske mad, som den serveres sammen med.

Ofte tror folk, at det er meget kompliceret, at lave guacamole, men i virkeligheden er det ganske simpelt, du skal bare have de rette ingredienser, og så en avocado som er moden nok.

For at lave guacamole skal du bruge:

  • 1 avocado
  • 3 cherrytomater
  • 1-1/2 rødløg
  • Et fed hvidløg
  • Et bundt frisk koriander
  • Lidt saft fra en lime
  • Lidt frisk chili (alt efter hvor stærk du ønsker din guacamole)
  • Salt og peber

Del din avodado i to, og fjern stenen. I mens avocadoen stadig er i sin skal kan du lave et par vandrette og derefter lodrette snit, så du skærer avodaoen i tern. Du kan nu vende avocadoternene ud i en skål, hvorefter du skal mose dem til den har den konsistens du ønsker. Du kan eventuelt rulle din avocado på køkkenbordet inden du deler den på midten, så er den lettere at mose efterfølgende.

Hak tomater og løg i små tern og tilsæt dem dernæst. Tilsæt hakket koriander og hvidløg, samt lidt chili i fine stykker. Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med limejuice og salt og peber.

Da ikke alle er så glade for koriander kan du eventuelt undlade, at blande dette i guacamolen, og blot servere det ved siden af.

Nu er din guacamole klar til servering sammen med dine yndlings tacos eller tortillas. Du kan også servere den som dip, sammen med en hjemmelavet salsa, til en omgang nachos. Eller for et sundere alternativ, som en dip sammen med gulerodsstænger og selleristave.

Publiceret: