Hvordan laver man fondant

Fondant er blevet mere og mere populært de seneste år, og når du først har lært hvordan du arbejder med fondanten kan man lave de mest fantastiske kage kreationer.
Fondant kan købes mange steder, i special købmænd, hobby forretninger eller online. Men du kan også lave din egen. Der findes mange forskellige opskrifter på fondant, men en af de simpleste at give sig i kast med, er baseret på skumfiduser.

Det eneste du skal bruge, for at lave fondant er skumfiduser, flormelis, lidt olie og vand og frugtfarve.

 

Fondant oppskrift

Ingredienser:

15 skumfiduser
2 spsk vand
1 spsk. Olie
350 g. flormelis (eller mere).
Frugtfarve

 

  • Kom skumfiduser, olie og vand i en skål og smelt blandingen i et vandbad.
  • Når blandingen er smeltet kommer du den ønskede farve i.
  • Herefter rører du flormelis i, indtil din fondant får en god og sej konsistens, lidt ligesom en bolledej. Det er vigtigt at din fondant ikke bliver for tør, da det bliver for svært, at arbejde med den efterfølgende. Du vil se, at din fondant bliver lidt lysere i farven, i takt med at du rører flormelis i, men så snart fondanten kommer på køl, vil farven blive mørkere igen.
  • Når fondanten har fået den rette konsistens skal den æltes grundigt. Det er en god ide at drysse dit skærebræt eller bordplade med lidt flormelis, så fondanten ikke klistrer sig fast, men pas på at fondanten ikke tørrer ud.
  • Kom fondanten i en luftæt beholder eller pose og lad den hvile en halv times tid ved stuetemperatur.
  • Herefter kan du komme fondanten i køleskabet indtil du skal bruge den. Fondanten kan sagtens holde sig et par uger på køl, så længe beholderen er helt lufttæt.
Publiceret: