Hvordan laver man en blog

Hvad skal der til for at lave en god blog? Hvordan laver du den rent teknisk, og hvad med indholdet?

 

Sådan opretter du din blog

Hvis du ikke ønsker at oprette din egen hjemmeside, skal du først vælge en blog host (vært). Der er flere udmærkede udbydere at vælge imellem.

Af gratis udbydere kan nævnes: WordPress, Blogger, Posterous og Tumblr.

Udbydere med gebyr: GoDaddy, Bluehost, HostGator og Hostmonster.

Hvis du ønsker video, lyd og mange billeder i din blog, vil det selvfølgelig kræve mere plads, så undersøg hvilken udbyder, som passer bedst til dine behov – og om bloggen eventuelt kan opgraderes, hvis dine behov ændrer sig.

De udbydere hvor du betaler, tilbyder oftest mere kontrol, flere temaer og flere værktøjer, som du kan anvende på din blog. Oftest vil bloggens adresse hos en gratis udbyder se nogenlunde sådan ud: www.blognavn.wordpress.com, mens du kan få din helt egen adresse hvor du betaler for ydelsen, som for eksempel www.blognavn.dk eller www.blognavn.com.

Hvis din blog kun er til personligt brug, er det fint med den førstnævnte type. Men hvis du ønsker at skabe dit eget brand, skabe en mere kreativ og brugervenlig blog, at generere trafik og en eventuel fortjeneste ind på din side, vil det være godt med mere kontrol, flere muligheder og en mere personlig webadresse.

Husk at en blog både skal se indbydende og, samt være nem at finde rundt i. Se eventuelt hvordan andre har gjort det, bliv inspireret, få idéer og skab din helt egen platform til en blog.
En oversigt med kategorier, samt en søgefunktion på blogsiden kan være en stor hjælp til at finde rundt, alt for mange plug-ins og ekstrafunktioner kan gøre din blog forvirrende og uoverskuelig.

 

Indhold

Tænk over hvad det er du vil, og hvad du ønsker at dele med din blog. Prøv så vidt som muligt, at skrive noget hver dag. Skriv om noget som rører dig, hvis det kommer fra et dybt og ærligt sted i dig, er sandsynligheden for at det vil berøre og interessere læseren meget større. Skriv gerne en indledning, hvor du præsenterer dig selv og dine tanker bag denne blog – hvis du er til videoer, kan du også lave en kort præsentationsvideo.
Sørg for at dine blogindlæg er klare og kortfattede og at du holder dig til sandheden. Hvis du skriver om andre, så anvend for eksempel et bogstav, således at de er anonymiserede.

 

Interaktioner

Når man har lavet en blog, er det en god idé at give læserne mulighed for at svare på dine indlæg, og husk at svare tilbage hvor du føler at det er på sin plads.

Husk at skrive med både hjerte og hjerne. Lad være med at såre andres følelser, vær ærlig, direkte og venlig. Ha’ det sjovt med din blog, på den måde vil andre også ha’ det sjovt når de læser den.

God fornøjelse!

Publiceret: