Hvordan laver man en app

Som du sikkert véd er der utallige apps til både android og iphone, og det kan virke som om enhver kan sætte en app sammen i løbet af en eftermiddag, og tjene millioner på at sælge elektronisk legetøj til nørder, men det forholder sig ikke nødvendigvis så enkelt.

Vi vil her se på nogle overvejelser i forbindelse med at lave en app og give nogle gode henvisninger.

 

Idé

Først og fremmest skal du ha’ en idé om hvad det er du gerne vil lave. Det er vigtigt at det er noget unikt, noget som adskiller netop din app fra de tusindvis af andre på markedet. Noget som gør den app du laver til noget særligt, og brugbart. Hvis du gerne vil lave et spil, så er det vigtigt at det er sjovt at spille, fængslende, har et godt gameplay og er velfungerende. Et godt eksempel er ’Angry Birds’, som er blevet downloadet en milliard gange.

 

Platform

Dernæst skal du vælge en platform, som du ønsker at udvikle din app til. Som regel er valget mellem android eller iphone. For at registrere dig som udvikler hos Apples iOS-platfom er prisen 99 dollars om året. Du kan tilmelde dig her
For at kunne udvikle til denne platform skal din app godkendes af Apple først, og det kræver en Mac-computer.
Det koster ikke noget at registrere dig som udvikler hos Android, men til gengæld skal du op med 25 dollar, hver gang du vil udgive en app på Google Play.

 

Programmering

Hvis du virkelig ønsker at skabe dine egne apps, er det bedst at du enten kender til programmering selv, eller allierer dig med en programmør.
Der er et meget anvendeligt og gratis kursus, med instruktive videoer her

Der findes også apps, hvor du kan skabe dine egne apps uden at anvende kode, for eksempel Conduit, iBuildApp, App Shed, The App Builder og App Makr.
Hvis du ønsker at skabe dine egne spil kan du bruge Stencyl og Flixel (begge gratis), eller Game Maker Studio, Construct2 eller Multimedia Fusion 2.
Du kan se en guide i at skabe dit eget spil på to uger her (engelsk)

 

Grafik

Generelt, men især til spil er grafikken altafgørende. Så igen, du kan bruge din egen grafik eller allier dig med en professionel.
Testning
Før du sender noget ud på markedet, er det vigtigt at du er sikker på at det virker. Brug eventuelt venner og vær sikker på at de giver en grundig og ærlig feedback, kunder som ikke kender dig har sjældent særlig stor tålmodighed overfor fejl og mangler.

 

Pris

Find en god balance mellem pris, kvalitet og udbud. Se eventuelt hvad konkurrenterne gør. Du kan vælge at have annoncer i den app som du laver, men så skal du også være indstillet på at den skal være gratis for brugerne. Eventuelt kan du have en gratis udgave med annoncer, og en betalingsudgave hvor de er fjernet.

Husk at være omhyggelig, kreativ og vedholdende i processen. Gør det til dit eget, og vær sikker på at den app, som du laver, også er en app som du selv ville blive glad for at installere.

God fornøjelse!

Publiceret: