Hvordan laver man chokolade

Chokolade går aldrig af mode, og i de seneste år er der kommet ekstra stort fokus på chokolade. Især på luksus-chokoladen. Rundt omkring dukker små special butikker op, som har specialiceret sig i at fremstille chokolade i alverdens afskygninger, og smagssammensætninger.
Også på internettet har chokolade fået mere og mere opmærksomhed, med dedikerede chokoladeblogs som tager sine læsere med, på nye chokolade-eventyr.

Det kan virke en smule intimiderende, at skulle give sig i kast med at lave sin helt egen chokolade, og alt efter hvor ambitiøs du er, er der da også stor forskel på hvor meget tid og talent du skal bruge.
Hvis du er begynder, er det bedst at starte med en helt simpel opskrift når du skal lave chokolade.
Senere kan du eventuelt begynde at eksperimentere med, at lave din egen chokolade, helt fra bunden, altså hvor du starter med den hele kakao-bønne.

I denne opskrift* er der dog nogen som har gjort det sirlige arbejde med at bearbejde kakao-bønnerne for dig.

Du skal bruge 220g rent kakaopulver. Det kan være en fordel at investere i en af de lidt mere luksurioese udgaver, da de ofte giver en bedre smag.

  • 170g blødt smør
  • 100g sukker
  • 150 ml lunken mælk
  • ¼ spsk. salt
  • 30 g. flormelis
  • 235 ml vand

Kom vandet i en gryde. Vandet skal varmes op, til lige under kogepunktet.
Bland kakaopulver og smør i en skål. Det skal blandes godt, til det bliver en hel jævn masse. Hvis du har en foodprocessor eller håndmixer, kan det være en fordel at bruge disse.
Kom blandingen i gryden med vand. Giv blandingen tid til at varmes godt op, men pas på, at det ikke når kogepunktet.
Kom massen i en skål.
I en separat skål skal du blande sukker og flormelis. For det bedste resultat kan du sigte flormelisen ned i sukkeret. Sørg for, at der ikke er klumper i sukkeret.
Tilsæt nu sukkeret i kakaomassen og bland det godt.
Tilsæt mælk, og rør rundt indtil du har en helt fin masse.

Hvis du har en form til din chokolade, kan du nu hælde massen over i denne. De fleste hobbyforretninger sælger forskellige typer.
Har du ikke en form, eller vil du hellere lave en hel plade, kan du evt. komme chokoladen i bunden af en brødform. Men sikrer dig, at du kan få chokoladen ud igen. Du kan evt. beklæde formen med køkkenfilm.

*Opskrift fra https://www.wikihow.com/Make-Chocolate

Publiceret: