Hvordan laver man brændte mandler

Man ved det er jul, når duften af brændte mandler fylder gågaderne rundt omkring i landet. Og en del af glæden ved, at spise brændte mandler er netop denne duft.
Desværre går denne lidt tabt, når man får sin lille papirspose, fyldt med brændte mandler.

Heldigvis, kan du selv lave brændte mandler, og samtidigt fylde dit hjem, med den søde duft af jul.

Det er ganske simpelt, at lave brændte mandler, men det kræver at du giver projektet din fulde opmærksomhed, da det kan være lidt farligt, at arbejde med den varme sukkermasse.

Det eneste du skal bruge, for at lave dine egne brændte mandler, er mandler, sukker og vand.

I denne opskrift skal du bruge:

  • 200 g mandler
  • 175 g sukker
  • 1 dl vand

Du varmer vand, sukker og mandler i en gryde eller pande. Du skal varme massen ved høj varme, således, at sukkeret smelter og bliver brunt.
Det er vigtigt, at du rører rundt i mandlerne under hele processen. Når mandlerne er dækket af den gyldne masse skal du sprede mandlerne ud på et stykke bagepapir. Sørg for, at sprede dem så meget som muligt. Når mandlerne er kølet helt ned, kan du brække de mandler, som hænger sammen fra hinanden.

Du kan eventuelt lave små kræmmerhuse af bagepapir og fylde disse med dine hjemmenbrændte mandler og give dem væk, som en værtindegave eller en lille ekstra julegave.
Eller hvad med, at lave et kræmmerhus med brændte mandler og et med salte mandler, så er der både til dessert og til en salt snack, som apperitif, inden den store julemiddag.

Hvis du har fået mod på, at lave forskellige slags brændte mandler, kan du evt. eksperimentere med lakrids, kanel eller chili. Det er i grunden kun fantasien som sætter grænser, men Internettet bugner med forskellige opskrifter på brændte mandler, så det er bare, at gå på opdagelse.

Publiceret: