Hvordan kan man låne penge

Hvis du vil låne penge skal du tage kontakt til din bank. Der findes også andre låne-services, men hvis du påtænker, at benytte en af disse, til at låne penge, er det vigtigt at du læser det med småt, meget grundigt.
Langt de fleste af disse services har nemlig meget høje renter, og er ofte, i det lange løb, en rigtig dårlig forretning for dig som låner, så i langt de fleste tilfælde er det bedst at gå til din bank.

Tjek oversigt over lånegivere her

Hvis du skal låne penge til for eksempel et hus, skal du kontakte din bankrådgiver. Denne vil se på din økonomi og vurdere hvor stort et lån de er villige til at give dig. En bank tjener selvfølig sine penge, ved at give dig et lån, du skal betale renter på. Men hvis du ender i en situation hvor du ikke kan betale dine renter og dit afdrag på lånet, bliver det i sidste ende en dårlig forretning for banken. Målet er altså at finde et beløb, som hænger sammen økonomisk for både dig og din bank. Når du finder drømmehuset, vil din bank så igen vurdere om hvorvidt, det er en god forretning for dem, at låne dig penge til netop dette hus. Hvis huset eller lejligheden er en del af en andelsforening, vil banken også se på dennes økonomi.

Selvom du har en bank, kan det være en god ide at indhente såkaldte lånetilbud fra andre banker og andelskasser, da der kan være enormt stor forskel på hvor dyrt et lån er fra bank til bank. Du kan eventuelt også bruge disse andre tilbud, til at forhandle med din nuværende bank, og eventuelt få sat renten lidt ned.

 

Hvordan kan du låne på trods af RKI?

Hvis du er i Ribers Kredit Information, oftest kaldet RKI, kan det være rigtig vanskeligt, at få lov til at låne penge, da du er registreret som en dårlig betaler, og derfor højst sandsynligt er en dårlig kunde.
Det bedste du kan gøre er, at få afbetalt den gæld som har fået dig i RKI, så hurtigt som muligt. Tal eventuelt med din bank og få hjælp til at lægge et budget, som kan hjælpe dig henimod at afbetale din gæld.

Publiceret: