Hvordan hækler man

I de seneste år er hækling blevet mere og mere populært. Mange hækler, fordi de gerne vil lave deres egne ting, som børnetøj, vanter og sokker. Men der er også mange som finder det nærmest meditativt, at sidde og hækle og at slutresultatet derfor i grunden ikke er så vigtigt.
Der findes tusindvis af projekter, at give sig i kast med når det gælder hækling. Men før du går i gang med at hækle en hel kollektion af babytøj, skal du først lære grundprincipperne indenfor hækling.
Det kan være vanskeligt, at læse sig til hvordan man hækler, men heldigvis findes der en masse videoer online, som kan vise dig hvordan du kommer i gang med at hækle, og hvordan du kommer videre når først grundformen er i orden.

Men før du går i gang med at hækle skal du have værktøet i orden. Du skal bruge garn og en hæklenål. Når du er helt nybegynder, kan det anbefales at starte ud med garn i ren akryl.
Det kan virke som lidt af en jungle at finde ud af hvilken hæklenål man skal bruge, men på dit hæklegarn kan du læsse dig frem til, hvilken nål størrelse du skal bruge. Din lokale garn butik kan helt sikkert også hjælpe dig, med at finde det helt rette hækle udstyr.

Når først du har fundet dit hæklegarn og den rette hæklenål, kan du gå i gang med at hækle. Ligesom når man strikker, findes der forskellige maske typer, men fælles for alle hækleprojekter er, at du ikke kan gå i gang uden først at lave luftmasker. Når først du har mestret luftmasken, skal du beslutte dig for, om du vil hækle med stangmasker, fastmasker, kædemasker eller en af de mange andre typer masker.
Men aller først, skal du finde ud af hvad du har lyst til at hækle. Mange starter ud med at hækle hagesmække og klude, da disse er rimeligt lige til, at gå i gang med. Men når først du har fået hæklingen ind under huden, er det kun fantasien som sætter grænser.

I denne video kan du lære de første skridt hen imod at mestre kunsten at hækle:

Og der findes også et væld af hækleskoler, både på nettet, men også på din lokale aftenskole. Du kan også spørge i din lokale garnbutik om de afholder hæklekurser.

Publiceret: