Hvordan bliver man sygeplejerske

Hvis du drømmer om, at blive sygeplejeske, skal du tage en professionsbachelor i Sygepleje. Uddannelsen, som veklser i mellem klinisk arbejde og teori, tager i alt 3½ år.
Det kliniske arbejde foregår på sygehuse og plejehjem, og her vil du bruge ca. 40% af din studietid.
Undervisningen er bygget op af 14 moduler, og undervejs vil du beskæftige dig med en bred vifte af emner, som klæder dig på til at varetage jobbet som sygeplejerske. Udover sundhedsfaglige fag som for eksempel, ergonomi, folkesundhed og biokemi, skal du nemlig også beskæftige dig med fag som etik, jura, kommunikation og ledelse.
Derudover har du også mulighed for at specialisere dig inden for et bestemt felt, eller tage et udlandsophold som led i din uddannelse.

Du kan blive optaget på uddannelsen til sygeplejerske igennem både kvote 1 og kvote 2. For at blive optaget skal du have en gymnasiel uddannelse, og opfylde de særlige krav der gør sig gældende for optag på uddannelsen til sygeplejerske. Hvis du mangler nogle kvalifikationer, men mener, at du alligevel er kvalificeret på baggrund af erfaring fra erhvervslivet, så kan du søge om optagelse igennem en individuel kompetence vurdering. På de enkelte professionsskolers hjemmesider kan du læse om optagelsesprocessen og de forskellige ansøgningsfrister, og derudover kan det være en god ide, at kontakte studiets studievejleder, og høre nærmere om hvad du kan gøre for at sikre dig pladsen på drømmeuddannelsen.

Efter endt uddannelse til sygeplejerske er jobmulighederne meget forskellige. Nogle arbejder på sygehus, andre på plejehjem og nogle vælger at bruge deres færdigheder på et hospice. Der er også mulighed for, at arbejde i militæret eller at rejse ud med for eksempel Læger uden grænser.
Hvis du ønsker, at specialisere dig yderligere, kan du eventuelt vælge at læse en kandidat eller en master, eller du kan for eksempel efteruddanne dig til sundhedsplejerske.

Publiceret: