Hvordan bliver man revisor

Går du og drømmer om at arbejde med revision, skal du tage stilling til om du vil arbejde som revisorassistent, revisor eller statsautoriseret revisor.
Vejen til at blive statsuatoriseret revisor kan være lang og sej, og mange som starter på vejen hen imod at blive statsautoriseret revisor stopper undervejs. I modsætning til andre uddannelser, er alt dog ikke tabt, skulle du vælge at stoppe inden du er nået i mål. Undervejs har du nemlig uddannet dig til enten revisorassistent eller revisor, og selvom du ikke kan skrive statsautoriseret revisor på dit visitkort, har du stadig gode muligheder for en spændende karriere, hvor du kan arbejde med mange af de ting, som måske inspirerede dig til at påbegynde vejen til at blive til statsautoriseret revisor i første omgang.

Hvis du vil arbejde som revisor eller statsautoriseret revisor skal du tage cand.merc.aud på handelshøjskolen, men inden du kan gå i gang med denne, skal du have aflsuttet en af tre muligheder.
Du skal enten have taget en HA på handelshøjskolen, have afsluttet den to-årige uddannelse som revisorelev eller have været ansat som trainee i en revisionsvirksomhed, imens du har taget en HD på handelskolen.

Hvis du vælger at tage revisorelevuddannelsen, skal du efterfølgende supplere med HD 1. og 2. inden du kan søge om optagelse på cand.merc.aud, men når først du har taget revisorelevuddannelsen, kan du arbejde som revisorassistent.

Hvis du vælger, at læse videre og afslutter cand.merc.aud kan du nu kalde dig selv revisor.
Hvis du ønsker, at blive statsautoriseret revisor herefter, skal du ansættes i en to til fire-årig praktik i en revisionsvirksomhed og derefter skal du til eksamen til statautoriseret revisor. Under dit praktikforløb kan du følge et to-årigt kursusforløb, som hjælper dig med at blive klar til at bestå eksamen, som statsautoriseret revisor.

Du kan læse meget mere om vejen til at blive statsautoriseret revisor her

Publiceret: