Hvordan bliver man politibetjent

Hvis du gerne vil blive politibetjent, skal du på Politiskolen. For at blive optaget på Politiskolen skal indsende et CV, en motiveret ansøgning og dine uddannelsespapirer. Hvis du går videre herfra skal du igennem en række prøver. Går du videre til denne fase er det en rigtig god ide, at sætte sig ind hvad de forskellig prøver indebærer. En del af optagelsesprøven er den fysiske prøve, og for at kunne gennemføre denne er det er vigtigt at du er i rigtig god fysisk form. Dernæst er der en skriftlig prøve og en holdprøve.

Bliver du optaget på Politiskolen bliver du også ansat som politibetjent på prøve i en af 11 politikredse. Du skal være ansat som politbetjent på prøve inden du kan påbegynde din uddannelse på Politiskolen. På denne måde er du også sikret en praktikplads under hele forløbet.

Politiskolen eller Polities grunduddannelse er et tre-årigt foerløb, som består af både skoleperioder og praktikperioder, der hvor du er ansat.
Under uddannelsen undervises der i en lang række forskellige fag, og nogle af dem er meget rettet i mod politfaget, i mens andre er mere almene.
Undervisningen tilrættelaegges over temaer, og som oftest tages der udgangspunkt i forskellige cases. Det vil altså sige, at du ikke bare skal forholde dig til det teoretiske, men også tage stilling til hvordan de ting du lærer ville kunne bruges i praksis.

Politiskolen er en grunduddannelse og du vil derfor beskæftige dig med en række forskellige emner. Hvis du ønsker, at specialisere dig indenfor et bestemt felt, skal du gøre dette efter, at du er færdig med politiskolen. Politiet tilbyder en lang række forskellige efteruddannelser, men du behøver ikke nødvendigvis tage stilling til hvilken retning du ønsker at gå i med det samme. Når først du har arbejdet som politbetjent et stykke tid, finder du af hvilken del af arbejdet, som interesserer dig aller mest. Du kan derfor senere, i samarbejde med din arbejdsgiver, tage stilling til, om der er en efteruddannelse, som ville passe særlig godt til dig og dine interesser og kompetencer.

Hvis du gennemfører politiskolen med et tilfredstillende resultat bliver du automatisk fastansat i politiet.

Laes mere her

Publiceret: