Hvordan bliver man elektriker

Hvis du ønsker at blive elektriker skal du tage en erhvervsuddannelse inden for feltet. Der findes flere forskellige retninger du kan tage. Det kan være en god ide, at undersøge hvad de forskellige retninger indebærer inden du går i gang, men det er ikke noget krav, at du ved i præcis hvilken retning du vil gå, når du melder dig ind på en uddannelse for at blive elektriker.
Det er generelt altid en god ide, at sætte sig godt ind i hvad en uddannelse indebærer inden du går i gang, men også undersøge andre tilbud. Der kommer hele tiden nye uddannelser til og det kan ske, at der er uddannelser som passer bedre til netop dit interesse område.

Selvom alle skal uddanne sig til elektriker på en erhversuddannelse, ser uddannelsesforløbet ikke nødvendigvis ens ud for alle. På den enkelte skoles hjemmeside kan du finde en masse information til hvilke forskellige muligheder du har.
For nogle er det for eksempel bedst at følge det på skolen tilrettelagte grundforløb, i mens andre vælger at starte ud med en praktikperiode i stedet. Tag kontakt til skolen inden du ansøger og få en samtale med deres studievejleder. Denne vil hjælpe dig godt i gang med at forstå de forskellige retninger der er indenfor feltet, men også give dig lidt klarhed omkring hvordan du bedst kan strukturere din uddannelse, så den passer til netop din måde, at lære på.

Ens for alle er dog, at en stor del af elektrikeruddannelsen foregår i praktik og inden du går i gang kan det være en god ide, at begynde at søge en praktikplads. Da du kommer til at tilbringe størstedelen af din uddannelse til elektriker på dit praktiksted, er det vigtigt at du finder en praktikplads hvor du ved, at du vil trives.

Hvis du ønsker at uddanne dig til elektriker fordi du ønsker at søge ind på universitetet efterfølgende, skal du tage en EUX imens du læser til elektriker, erhversuddannelser er nemlig ikke adgangsgivende til universitetet.

Publiceret: