Hvordan binder man et slips

I en tidsalder hvor det hele går meget stærkt, og hvor slips med elastik og præ-bundne knuder foretrækkes frem for den traditionelle ’selv-binding’, vil vi prøve at sætte farten ned og se om vi kan finde ud af hvad det hele egentlig handler om…

Hvad symboliserer et slips egentlig? Hvordan er traditionerne med forskellige slipseknuder? Og hvordan binder man egentlig et slips?

 

Hvad symboliserer et slips?

I Skotland havde hver klan sit helt bestemte mønster på deres kilte, som symboliserede og stod for noget helt bestemt. Det er det samme med slips, egentlig er slipset unødvendigt – en pyntegenstand – og derfor er det også slipset, som ofte anvendes når vi vil udtrykke noget personligt om os selv. Nogle slips vil egne sig til bestemte begivenheder, da de alle har en bestemt signalværdi. Her er det både bredden. længden, mønstret, slipseknuden og måske allermest farven.

 

Kort om farverne:

Blå – vil altid symbolisere ro, konservatisme, visdom, erfaring, kontinuitet (grå er lidt i samme boldgade, men oftest foretrækkes blå).
Rød – opmærksomhed, emotionalitet, varme, udadvendthed, provokation.
Hvid – renhed, lys, ære, oprigtighed.
Sort – dominans, autoritet, styrke, mystik

 

Hvordan binder man et slips?

Det er med at binde et slips ligesom det er med at binde et snørebånd – det kræver øvelse, øvelse og øvelse, men når du først mestrer det, er det ikke så svært.

Forskellen er at vi lærer at binde snørebånd fra vi er helt små, hvor vores forældre hjælper og instruerer os, og desuden har vi sko på hver dag. Med slips er det anderledes, mange bærer kun slips ved særlige lejligheder, derudover er vi også flyttet hjemmefra når vi begynder med slips, så vores forældre er ikke der til at hjælpe.

Men det er faktisk meget nemmere at binde et slips, end det er at binde et snørebånd. Så med lidt øvelse skal du nok blive god til det.

En af de nemmeste, og mest grundlæggende slipseknuder hedder en Windsor Knude, og er den de fleste kender og bruger. Du kan se den og flere andre metoder til hvordan man binder et slips, med illustrationer her, hvor der desuden også er vejledninger på video:

Husk at selvom der er mange normer og traditioner indenfor slips, så find din egen vej og din egen stil. God fornøjelse.

 

Instruktionsfilm i hvordan man binder 2 forskellige slipseknuder.

«Four-in-hand» og «Double Windsor» (også kaldet «Full Windsor»),

Publiceret: