Hvordan binder man en butterfly

En butterfly er en slags slips, som er bundet om halsen på symmetrisk vis, således at de to modstående ender former et loop. Det er nemt at anskaffe sig en butterfly, som allerede er bundet, eller rettere hvor den karakteristiske symmetriske loop er syet fast.

Den traditionelle butterfly er derimod et stykke klæde (for det meste af silke, polyester eller bomuld), som bæreren selv må binde. Vi ser her på butterflyens historie, betydning, samt hvordan man egentlig binder den.

 

Oprindelse og historie

Butterflys stammer helt fra det 17. århundrede, hvor kroatiske købmand brugte et karakteristisk bundet stykke klæde til at lukke deres skjorter foroven. Stilen blev kopieret og videreudviklet i Frankrig, og herfra opstod såvel slips som butterfly.

En beskrivelse af stereotyperne omkring bærere af butterfly:

…Butterflys bliver båret af tryllekunstnere, landsbylæger, advokater og professorer – eller folk som ønsker at ligne de ovenstående… Warren St John, The New York Times.

Butterflys blev efterhånden også populære hos kvinder, i en større og mere kulørt og flagrende udgave, især indenfor erhverv så som jura, bankvirksomhed, hvor butterflys sås sammen med meget konservative dragter.

 

Symbolik

Butterflys kan signalere intellektualisme, teknisk færdighed (da de kan være svære at binde), eller simpelthen en praktisk foranstaltning – for eksempel hos børnelæger, der ikke ønsker at små børn får fat i deres slips, hvor butterflyen har naturlige fordele i forhold til et traditionelt slips.

Butterflys bliver ofte forbundet med en social (ikke nødvendigvis politisk) konservatisme, et ønske om at bevare sin egen måde at gøre tingene på, til trods for at tiderne skifter.

Butterflys anvendes stadig i dag, især til særlige lejligheder, i forbindelse med kjole og hvidt.

 

Hvordan binder man en butterfly?

Det ser måske enkelt ud at binde en butterfly, men det kræver øvelse og teknik at få de to loops til at være symmetriske, og til at være harmoniske. Det er som sagt nemt at anskaffe sig en butterfly, der allerede er bundet, men hvis du har mod på det, og gerne vil gøre det ’rigtigt’, kan du for eksempel se her

God fornøjelse og husk at øvelse gør mester.

 

SE VIDEO:

Publiceret: