Rigtig mange danskere foretrækker yoghurt når det kommer til morgenmad. Yoghurt kommer i alle mulige afskygninger og nogle spiser deres yoghurt ren, men de fleste pifter deres yoghurt op med enten musli eller lidt frugt.
De fleste er nok vant til at købe deres yoghurt i det lokale supermarked, men det er faktisk forholdvis nemt at lave sin egen. Man skal blot sørge for at have mælk, fløde og så de bakteriekulturer, som er med til at lave yoghurten.
Bakteriekulturene kan købes online eller i din lokale helsekostforretning. Når du køber bakteriekulturen er det vigtigt at følge anvisningerne herpå, forskellige typer kulturer kan nemlig bruge forskellige mål.
Denne opskrift* giver dig 1-1,5 l yoghurt:
Du skal bruge
- 1-1,5 l mælk. Du bestemmer selv fedtprocenten, og hvis du vil have en meget cremet yoghurt, kan du eventuelt udskifte lidt af mælken med fløde.
- Et brev med bakteriekulturer beregnet til yoghurt produktion.
Inden du går i gang skal du dog sikre dig, at du har et madlavningstermometer, det er nemlig vigtigt at din yoghurt opvarmes korrekt i processen.
Først skal mælk og eventuelt fløde opvarmes til 42 grader. Herefter tilsættes brevet med yoghurtkulturer. Det kan være en god ide, først at røre brevet med yoghurtkulturer ud med en lille smule af den varme mælk, så den ikke klumper når den kommes i mælken. Rør blandingen godt sammen og stil så din gryde et lunt sted, det er nemlig vigtigt at din yoghurt holder de 42 grader de næste seks-tolv timer.
Nogle firmaer, som producerer specielle sæt til yoghurtproduktion, giver dig en flamingokasse med i købet, som er specielt påberegnet at holde på temperaturen.
Når din yoghurt er færdig syrnet kan du hælde din yoghurt på glas og sætte den på køl, så den er klar til morgendagens morgenmad. Uanset om du foretrækker den med musli og frugt, eller bare helt som den er. Som du har lavet den.
*https://www.hjemmeriet.dk/visprodukt.php?id=111
Publiceret: 9.april - 2014